Kuřecí stehna s pestem balená ve slanině

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecích horních stehen
150 g anglické slaniny – nakrájené na plátky
4 lžičky bazalkového pesta
4 lžíce rostlinného oleje
sůl
pepř
4 malé brambory – přepůlíme, mohou být i se slupkou
4 cherry rajčátka – přepůlíme

Postup přípravy receptu

  1. Stehna částečně zbavíme kůže, která přečnívá. Kdo nerad kůži, odstraní ji. Osolíme a opepříme. Maso potřeme bazalkovým pestem z obou stran.

  2. Každý kousek zabalíme do plátků anglické slaniny. Balíčky naskládáme do pekáčku a přelijeme olejem. Pokud chcete mít jistotu, že se slanina udrží na mase, pečte v první fázi tak, aby švy slaniny byly dole. Můžete také použít párátka, která před servírováním vytáhnete.

  3. Mezi maso naskládáme přepůlené brambory a mírně je posolíme. Můžete přidat ještě tak pro barvu, chuť nebo jenom kratochvíli, na poloviny nakrájená cherry rajčátka.

  4. Pečeme v v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut. V průběhu pečení podlijeme podle potřeby vodou nebo kuřecím vývarem, tak 1 neplnou naběračku. Pak otočíme kousky masa a ještě pečeme asi 10 minut.

  5. Podáváme třeba s okurkovým salátem s cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!