Rybí filé na zelenině

Recepty, Ryby

Suroviny

100 g lahůdkové mražené zeleniny
150 g rybího filé
2 lžičky másla
2 lžičky slunečnicového oleje
3 stroužky česneku
citronová šťáva
koření Adamova žebra
provensálské bylinky
drcené chilli koření
kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na malé lžičce oleje restujeme zeleninu s na plátky nakrájeným česnekem a po cca 3 minutách ji malinko podlijeme vodou.

  2. Rybí filé si osušíme,mírně osolíme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme směsí z jedné lžičky rozpuštěného másla, 1 lžičky oleje, 2 špetek koření Adamova žebra, špetkou provensálského koření a špetky drcených čili papriček.

  3. Všechno to uděláme aspoň půl hodiny před orestováním zeleniny, aby se marináda vsákla do ryby. Takto upravené filé vložíme do restované a vodou zalité zeleniny a cca 3 minuty podusíme z každé strany se zeleninou.

  4. Filety vyjmeme a položíme je na mřížku pekáče, potřeme zbylou marinádou a vložíme do rozpálené trouby na 250°C. Opékáme je z každé strany ještě asi 5 minut.

  5. Zeleninu na sporáku mírně posolíme, provaříme a odstavíme. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!