Rybí filé na zelenině
Recepty, RybySuroviny
- 100 g lahůdkové mražené zeleniny
- 150 g rybího filé
- 2 lžičky másla
- 2 lžičky slunečnicového oleje
- 3 stroužky česneku
- citronová šťáva
- koření Adamova žebra
- provensálské bylinky
- drcené chilli koření
- kmín
- sůl
Postup Rybí filé na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Na malé lžičce oleje restujeme zeleninu s na plátky nakrájeným česnekem a po cca 3 minutách ji malinko podlijeme vodou.
Rybí filé si osušíme,mírně osolíme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme směsí z jedné lžičky rozpuštěného másla, 1 lžičky oleje, 2 špetek koření Adamova žebra, špetkou provensálského koření a špetky drcených čili papriček.
Všechno to uděláme aspoň půl hodiny před orestováním zeleniny, aby se marináda vsákla do ryby. Takto upravené filé vložíme do restované a vodou zalité zeleniny a cca 3 minuty podusíme z každé strany se zeleninou.
Filety vyjmeme a položíme je na mřížku pekáče, potřeme zbylou marinádou a vložíme do rozpálené trouby na 250°C. Opékáme je z každé strany ještě asi 5 minut.
Zeleninu na sporáku mírně posolíme, provaříme a odstavíme. Podáváme s vařeným bramborem.