Slaný jahelník
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1,5 hrnku jáhel
- 1,5 hrnku vody
- 1,5 hrnku mléka
- 1 velká sklenice kysaného zelí nebo 1 sáček
- 200 g sýru (eidam, gouda,...)
- 1 cibule
- olivový olej
- 2 vejce
- sůl
- bujon
- bobkový list
- pepř
Postup Slaný jahelník
Postup přípravy receptu
-
Jáhly třikrát spaříme a zbavíme je tím hořkosti. Dáme je vařit do vody a mléka, přidáme bujon, bobkový list a sůl.
Cibulku nakrájíme na jemno a osmahneme na olivovém oleji. Jakmile zezlátne, můžeme ji zasypat trochou vegety...krásně karamelizuje:). Přidáme zelí a na mírném plamenu chvilku hřejeme.
Do uvařených jáhel s přidáme žloutky, zelí, nastrouhaný sýr a nakonec přimícháme sníh z bílků.
Dáme do vymazané zapékací misky a pečeme cca 40 min na 200°C.