Slaný jahelník

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1,5 hrnku jáhel
1,5 hrnku vody
1,5 hrnku mléka
1 velká sklenice kysaného zelí nebo 1 sáček
200 g sýru (eidam, gouda,...)
1 cibule
olivový olej
2 vejce
sůl
bujon
bobkový list
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly třikrát spaříme a zbavíme je tím hořkosti. Dáme je vařit do vody a mléka, přidáme bujon, bobkový list a sůl.

  2. Cibulku nakrájíme na jemno a osmahneme na olivovém oleji. Jakmile zezlátne, můžeme ji zasypat trochou vegety...krásně karamelizuje:). Přidáme zelí a na mírném plamenu chvilku hřejeme.

  3. Do uvařených jáhel s přidáme žloutky, zelí, nastrouhaný sýr a nakonec přimícháme sníh z bílků.

  4. Dáme do vymazané zapékací misky a pečeme cca 40 min na 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!