Panenčina kapsička plná restované zeleniny
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400-500 g vepřové panenky
- sůl
- pepř
- 1/2 mladé cukety
- 2 pl sušených rajčat
- 2 cibule
- 1 lžíce oleje (z nakládaných rajčat)
- 1 lžíce másla
- 1 lžička oblíbeného koření (Hungaria Reny)
- hladká mouka na obalení masa a zahuštění omáčky
Postup Panenčina kapsička plná restované zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku nakrájíme na širší plátky nebo na motýlka, opatrně naklepeme, osolíme a opepříme.
V pánvi na oleji z rajčat a másle orestujeme na kostičky nakrájenou 1 cibuli, cuketu a sušená rajčata, směs jemně osolíme, opepříme a okořeníme kořením, restujeme dokud se neodpaří veškerá tekutina.
Směs pak rozdělíme na plátky masa a maso sepneme párátky, obalíme v hladké mouce.
V pekáčku rozehřejeme olej, orestujeme dozlatova nakrájenou cibuli, maso zprudka orestujeme ze všech stran, vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. a pečeme 15 minut.
Pak maso z výpeku vyjmeme, vydusíme na ohni do tuku, zasypeme 2 pol. lž. hladké mouky, mouku osmahneme, podlijeme asi 2 dcl vody, důkladně promícháme dohladka, provaříme 15 minut, omáčku dochutíme dle své chuti.
Na závěr vložíme upečené kapsičky zpět do omáčky a necháme prohřát.