Panenčina kapsička plná restované zeleniny

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400-500 g vepřové panenky
sůl
pepř
1/2 mladé cukety
2 pl sušených rajčat
2 cibule
1 lžíce oleje (z nakládaných rajčat)
1 lžíce másla
1 lžička oblíbeného koření (Hungaria Reny)
hladká mouka na obalení masa a zahuštění omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku nakrájíme na širší plátky nebo na motýlka, opatrně naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. V pánvi na oleji z rajčat a másle orestujeme na kostičky nakrájenou 1 cibuli, cuketu a sušená rajčata, směs jemně osolíme, opepříme a okořeníme kořením, restujeme dokud se neodpaří veškerá tekutina.

  3. Směs pak rozdělíme na plátky masa a maso sepneme párátky, obalíme v hladké mouce.

  4. V pekáčku rozehřejeme olej, orestujeme dozlatova nakrájenou cibuli, maso zprudka orestujeme ze všech stran, vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. a pečeme 15 minut.

  5. Pak maso z výpeku vyjmeme, vydusíme na ohni do tuku, zasypeme 2 pol. lž. hladké mouky, mouku osmahneme, podlijeme asi 2 dcl vody, důkladně promícháme dohladka, provaříme 15 minut, omáčku dochutíme dle své chuti.

  6. Na závěr vložíme upečené kapsičky zpět do omáčky a necháme prohřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!