Hovězí kližka na hrubozrnné hořčici
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 750 g hovězí kližky
- 2 větší cibule
- 100 g uzené slaniny
- cca 100 g celeru
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 rovná lžíce sladké papriky
- 1 lžíce sádla
- hladká mouka
- kmín
- sůl
- pepř
- hovězí vývar
Postup Hovězí kližka na hrubozrnné hořčici
Postup přípravy receptu
-
Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme na kousky, očištěné maso na větší kostky a celer nastrouháme na jemno. Kostky masa poprášíme moukou.
Na sádle opečeme slaninu a přidáme cibuli. Když cibule zezlátne, přidáme česnek, maso a zprudka opečeme. Přidáme papriku, zamícháme a vmícháme hořčici s celerem.
Okořeníme a zalijeme horkým vývarem tak do poloviny masa. Dusíme pod poklicí doměkka a podle potřeby doléváme vývar. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýži.