Kapsa plněná sýrovo-šunkovou směsí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kýty
pepř
sůl
100 g másla
1/2 pórku
100 g šunky
100 g uzeného tvrdého sýra
100 ml piva
olej
250 ml smetany
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Do misky dáme změklé máslo, pórek nakrájený na kolečka, jemně nasekanou šunku a uzený sýr, okořeníme pepřem a přilijeme pivo. Dobře vše promícháme.

  2. Na plátky masa rozdělíme směs, maso přeložíme v půlce a pomocí párátek uzavřeme tak, aby nám náplň neutekla ven. Naplněné kapsy vložíme na pekáček a zalijeme trochou vody, oleje a piva.

  3. Pečeme tak 30 minut v troubě předehřáté na 250°C. Maso během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Po upečení vyndáme maso, do výpeku nalijeme smetanu, zahustíme trochou mouky a povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!