Kapsa plněná sýrovo-šunkovou směsí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové kýty
- pepř
- sůl
- 100 g másla
- 1/2 pórku
- 100 g šunky
- 100 g uzeného tvrdého sýra
- 100 ml piva
- olej
- 250 ml smetany
- 1 lžíce hladké mouky
Postup Kapsa plněná sýrovo-šunkovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Do misky dáme změklé máslo, pórek nakrájený na kolečka, jemně nasekanou šunku a uzený sýr, okořeníme pepřem a přilijeme pivo. Dobře vše promícháme.
Na plátky masa rozdělíme směs, maso přeložíme v půlce a pomocí párátek uzavřeme tak, aby nám náplň neutekla ven. Naplněné kapsy vložíme na pekáček a zalijeme trochou vody, oleje a piva.
Pečeme tak 30 minut v troubě předehřáté na 250°C. Maso během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Po upečení vyndáme maso, do výpeku nalijeme smetanu, zahustíme trochou mouky a povaříme.