Rajčatové risotto

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

400 g rýže arborio
1 cibule
1 stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
cca 1,5 l vývaru
400 ml rajčatové passaty (já přidala rozmixovaná rajčata z plechovky)
100 g malých rajčat
50 g parmazánu
100 g mozzarelly
čerstvá (popřípadě sušená) bazalka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na olivovém oleji. Přídáme rýži, kterou jsme předem neproplachovali a chvíli smažíme.

  2. Do rýže postupně přiléváme vývar a rajčatovou šťávu.

  3. Rajčátka rozpůlíme a přidáme k rýži. Pokračujeme s přiléváním tekutiny dokud rýže není měkká. Trvá to přes 20 minut.

  4. Jakmile je rýže ideální stáhneme ji s plotny, vmícháme parmazán a dochutíme solí a pepřem. Na talíři zdobíme mozzarellou a bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!