Rajčatové risotto
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 400 g rýže arborio
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- cca 1,5 l vývaru
- 400 ml rajčatové passaty (já přidala rozmixovaná rajčata z plechovky)
- 100 g malých rajčat
- 50 g parmazánu
- 100 g mozzarelly
- čerstvá (popřípadě sušená) bazalka
- sůl
- pepř
Postup Rajčatové risotto
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na olivovém oleji. Přídáme rýži, kterou jsme předem neproplachovali a chvíli smažíme.
Do rýže postupně přiléváme vývar a rajčatovou šťávu.
Rajčátka rozpůlíme a přidáme k rýži. Pokračujeme s přiléváním tekutiny dokud rýže není měkká. Trvá to přes 20 minut.
Jakmile je rýže ideální stáhneme ji s plotny, vmícháme parmazán a dochutíme solí a pepřem. Na talíři zdobíme mozzarellou a bazalkou.