Pikantní vepřová pečeně se šťouchanými bramborami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové pečeně
2 červené cibulky
3 stroužky česneku
1 lžíce sojové omáčky
olivový olej
pepř
sůl
oregano
feferonky dle potřeby
Dresing:
2 lžíce majonezy
trošku mléka
3 stroužky česneku
Štouchané brambory:
1 kg brambor
1 cibule
2 lžíce kremžské hořčice
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si oškrábeme brambory, osolíme a dáme vařit. Mezi tím si připravíme dresing: do mísy dáme majonézu(dle vlasntí potřeby, tak 2-3 strožky česneku a trošku mléka, vše zamícháme a dáme do lednice. Poté platky vepřového nařizneme trošku na krajích a jednou klepnem paličkou na maso. Nakrájíme cibuli na půl kolečka a chilli papričky na menší kousky (chilli papriček si dávejte dle své chuti, já to mám rád až moc pikantní).

  2. Nalijeme na pánev olivový olej cca 1-2 minutky osmahneme cibulku s papričkami a přidáme maso, na pánvi osolíme, opepříme a přidáme oregano, to samé po opečení z druhé strany, než bude maso hotové slijeme vodu z brambor, přidáme syrovou na drobno nakrájenou cibulku (můžete i osmahlou) dvě lžíce kremžské hořčice a pepř, vše rozšťoucháme. A teď už servírujeme dle libosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!