Pikantní vepřová pečeně se šťouchanými bramborami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové pečeně
- 2 červené cibulky
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce sojové omáčky
- olivový olej
- pepř
- sůl
- oregano
- feferonky dle potřeby
- Dresing:
- 2 lžíce majonezy
- trošku mléka
- 3 stroužky česneku
- Štouchané brambory:
- 1 kg brambor
- 1 cibule
- 2 lžíce kremžské hořčice
- pepř
- sůl
Postup Pikantní vepřová pečeně se šťouchanými bramborami
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si oškrábeme brambory, osolíme a dáme vařit. Mezi tím si připravíme dresing: do mísy dáme majonézu(dle vlasntí potřeby, tak 2-3 strožky česneku a trošku mléka, vše zamícháme a dáme do lednice. Poté platky vepřového nařizneme trošku na krajích a jednou klepnem paličkou na maso. Nakrájíme cibuli na půl kolečka a chilli papričky na menší kousky (chilli papriček si dávejte dle své chuti, já to mám rád až moc pikantní).
Nalijeme na pánev olivový olej cca 1-2 minutky osmahneme cibulku s papričkami a přidáme maso, na pánvi osolíme, opepříme a přidáme oregano, to samé po opečení z druhé strany, než bude maso hotové slijeme vodu z brambor, přidáme syrovou na drobno nakrájenou cibulku (můžete i osmahlou) dvě lžíce kremžské hořčice a pepř, vše rozšťoucháme. A teď už servírujeme dle libosti.