Drobenkový koláč s rebarborou

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
2 hrnky polohrubé mouky
1,5 hrnku třtinového cukru
1,5 hrnku rozehřátého másla
sekané ořechy
rebarbora
jablka
Drobenka:
mouka
cukr
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Mouky, cukr a máslo smícháme v těsto a dáme na plech vyložený pečícím papírem.

  2. Rozvaříme rebarboru s jablky (asi 2/3 rebarbory a 1/3 jablek) a nalijeme na těsto (jablka směs zahustí).

  3. Smícháme mouku, cukr a máslo a uděláme drobenku. Spolu s nasekanými ořechy ji nasypeme na koláč.

  4. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!