Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
Recepty, HoubySuroviny
- 400 g hlívy ústřičné
- 1 velká cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička uzené papriky
- půl lžičky drceného kmínu
- půl lžičky sušeného česneku
- chilli dle chuti
- sůl
- pepř
- 200 - 250 ml zeleninového vývaru
- 1 čerstvou kapii
- 100 g (hrst) mražených fazolek
- libeček
- 2 lžíce smetany nebo kokosového mléka
- dle potřeby lžičku solamylu
Postup Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
Postup přípravy receptu
-
Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme hlívu, promícháme a posypeme kořením (papriky, kmín, česnek, pepř) a osolíme. Chvilku mícháme, aby se koření rozvonělo a podlijeme částí vývaru nebo vodou.
Dusíme do změknutí, přidáme kapii omytou a nakrájenou na proužky a dle potřeby ještě podlijeme. Fazolky propláchneme na sítku teplou vodou a přidáme do pánve. Dusíme podle potřeby, aby byla zelenina na skus. Většinou není potřeba ničím zahušťovat, ale je-li to nutné, rozmícháme ve lžíci studené vody lžičku solamylu, vlijeme do pánve, promícháme a necháme přejít varem.
Přidáme libeček a podle chuti dosolíme. Na závěr dáme smetanu (kdo nemůže, použije rostlinnou nebo kokosové mléko). Podáváme s těstovinami, rýží, kuskusem nebo jen s chlebem, posypané cibulovou natí.