Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách

Recepty, Houby

Suroviny

400 g hlívy ústřičné
1 velká cibule
2 lžíce olivového oleje
1 lžička sladké papriky
1 lžička uzené papriky
půl lžičky drceného kmínu
půl lžičky sušeného česneku
chilli dle chuti
sůl
pepř
200 - 250 ml zeleninového vývaru
1 čerstvou kapii
100 g (hrst) mražených fazolek
libeček
2 lžíce smetany nebo kokosového mléka
dle potřeby lžičku solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme hlívu, promícháme a posypeme kořením (papriky, kmín, česnek, pepř) a osolíme. Chvilku mícháme, aby se koření rozvonělo a podlijeme částí vývaru nebo vodou.

  2. Dusíme do změknutí, přidáme kapii omytou a nakrájenou na proužky a dle potřeby ještě podlijeme. Fazolky propláchneme na sítku teplou vodou a přidáme do pánve. Dusíme podle potřeby, aby byla zelenina na skus. Většinou není potřeba ničím zahušťovat, ale je-li to nutné, rozmícháme ve lžíci studené vody lžičku solamylu, vlijeme do pánve, promícháme a necháme přejít varem.

  3. Přidáme libeček a podle chuti dosolíme. Na závěr dáme smetanu (kdo nemůže, použije rostlinnou nebo kokosové mléko). Podáváme s těstovinami, rýží, kuskusem nebo jen s chlebem, posypané cibulovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!