Rajčatová polévka s bazalkou a mozzarellou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 200 ml rajčatového pyré
- 1 cibule
- 1 mrkev
- kousek celeru
- 3-4 lžíce nasekané bazalky
- 2 stroužky česneku
- třtinový cukr
- zeleninový vývar nebo voda
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
- olej nebo máslo
- mozzarella do hotové polévky
Postup Rajčatová polévka s bazalkou a mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zeleninu nastrouháme. Rozehřejeme olej, zpěníme cibuli s česnekem a přidáme zeleninu. Chvíli restujeme a nalijeme pyré.
Přidáme rajčata, koření, dolijeme vodu nebo vývar podle potřeby a bazalku. Vaříme asi 10 -15 minut do změknutí zeleniny.
Z uvařené polévky vytáhneme koření, dochutíme cukrem a rozmixujeme tyčovým mixérem. Kdo chce polévku úplně hladkou, přecedí přes jemné síto.
Na talíři zdobíme čerstvou bazalkou a do horké polévky natrháme mozzarellu na kousky.