Rajčatová polévka s bazalkou a mozzarellou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 konzerva loupaných rajčat
200 ml rajčatového pyré
1 cibule
1 mrkev
kousek celeru
3-4 lžíce nasekané bazalky
2 stroužky česneku
třtinový cukr
zeleninový vývar nebo voda
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
sůl
pepř
olej nebo máslo
mozzarella do hotové polévky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zeleninu nastrouháme. Rozehřejeme olej, zpěníme cibuli s česnekem a přidáme zeleninu. Chvíli restujeme a nalijeme pyré.

  2. Přidáme rajčata, koření, dolijeme vodu nebo vývar podle potřeby a bazalku. Vaříme asi 10 -15 minut do změknutí zeleniny.

  3. Z uvařené polévky vytáhneme koření, dochutíme cukrem a rozmixujeme tyčovým mixérem. Kdo chce polévku úplně hladkou, přecedí přes jemné síto.

  4. Na talíři zdobíme čerstvou bazalkou a do horké polévky natrháme mozzarellu na kousky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!