Pstruh plněný zeleninou a bramborové špalíčky
Recepty, RybySuroviny
- Pstruh:
- 4 pstruhy
- 100 g mrkve
- 50 g celeru
- 50 g kořene petrželi
- 50 g řapíkatého celeru
- 40 g másla
- 25 g sušených hub
- 1 svazek kudrnky
- 100 g anglické slaniny na plátky
- 1 snítku rozmarýnu
- drcený kmín
- pepř
- sůl
- Bramborové špalíčky:
- 600 g ve slupce vařených brambor
- 100 g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- 200 g hrubé mouky
- 40 g sádla
- 200 ml zakysané smetany
- 1 svazek kopru
- sůl
Postup Pstruh plněný zeleninou a bramborové špalíčky
Postup přípravy receptu
-
Nadrobno nakrájenou zeleninu a předem namočené houby orestujeme na másle společně s rozmarýnem, osolíme, opepříme a přidáme sekanou kudrnku.
Směs naplníme do osolených, opepřených a pokmínovaných ryb. Ryby pokryjeme plátky slaniny, přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme 10-15 minut při 180°C.
Brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, tvaroh a jemně nasekanou cibuli, osolíme a prohněteme v hladké těsto.
Z těsta tvoříme malé špalíčky nebo šišky, které vaříme v mírně osolené vodě 4-5 minut, necháme okapat a opečeme na sádle, zalijeme smetanou, krátce podusíme, přidáme sekaný kopr, případně dosolíme.