Kýta na víně s mozzarellou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g kýty - nakrájené na plátky
- 60 g másla
- 4 dl bílého vína
- 1 cibule
- 1 kostka zeleninového bujónu
- sůl
- pepř
- 1 mozzarella - nakrájená na plátky
- 1 střední rajče
- 1 lžička oregana
- Na obalení:
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 lžička bazalky
- 1 lžička práškového česneku
- 1 lžička papriky
Postup Kýta na víně s mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa z obou stran osolíme a opepříme, obalíme v mouce smíchané s kořením a na rozpáleném oleji opečeme. Vyndáme z pánve a ve výpeku zesklovatíme na půlkolečka nakrájenou cibulku. Přidáme zpět maso, bujón a podlijeme vínem.
Na každý plátek položíme 2 kolečka rajčete. Zmírníme teplotu a přikryté dusíme za občasného podlévání.
Před plným zredukováním každou kotletu přikryjeme plátkem mozzarelly a posypeme oreganem. Přikryté necháme dojít. Podávala jsem s americkými bramborami.