Kýta na víně s mozzarellou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g kýty - nakrájené na plátky
60 g másla
4 dl bílého vína
1 cibule
1 kostka zeleninového bujónu
sůl
pepř
1 mozzarella - nakrájená na plátky
1 střední rajče
1 lžička oregana
Na obalení:
1/2 hrnku hladké mouky
1 lžička bazalky
1 lžička práškového česneku
1 lžička papriky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa z obou stran osolíme a opepříme, obalíme v mouce smíchané s kořením a na rozpáleném oleji opečeme. Vyndáme z pánve a ve výpeku zesklovatíme na půlkolečka nakrájenou cibulku. Přidáme zpět maso, bujón a podlijeme vínem.

  2. Na každý plátek položíme 2 kolečka rajčete. Zmírníme teplotu a přikryté dusíme za občasného podlévání.

  3. Před plným zredukováním každou kotletu přikryjeme plátkem mozzarelly a posypeme oreganem. Přikryté necháme dojít. Podávala jsem s americkými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!