Drůbeží kousky ve vinné hořčici

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g drůbežích kousků – já měla kachní a krůtí
Na marinádu:
1 kelímek (50 g) celozrnné hořčice
3 dcl kvalitního suchého červeného vína (Modrý Portugal 1998)
čerstvý koriandr
saturejka
bazalka
libeček (nemusí být - od každého tak 2 lístky nebo špetička sušeného)
sůl
bílý pepř
100 g anglické slaniny na plátky
Ceres soft nebo olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme přísady na marinádu a necháme tam maso marinovat aspoň 2 hodiny, ideálně přes noc.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej nebo ceres soft se slaninou. Vhodíme nakrájené drůbeží masíčko, zatáhneme a opatrným podléváním marinády dusíme do měkka (cca 35-40 minut).

  3. Zahustíme dle sebe, já nezahušťovala, bylo to akorát. Ten větší kousek je to kachní masínko. Příloha - brambory, vařené rozmačkáme vidličkou a zamatláme šťávičku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!