Sekaná“smradlavka“s více druhy sýra

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g krůtího masa
300 g vepřového libovějšího bůčku
1 ks sýra Romadur/100g
1 ks sýra Camembert/120g
2 lžičky Podravky či Vegety
6 lžíce Solamylu
7 lžic smetany
1 vejce
1 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí, vepřové maso a oba sýry nameleme (když namleté maso přejedeme mlýnkem ještě jednou, bude sekaná jemnější). Přidáme koření, vejce, smetanu, nadrobno nakrájenou cibuli, solamyl, důkladně promícháme a necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout.

  2. Poté vytvarujeme 1 velkou šišku a vložíme ji do pekáče s trochou horké vody.

  3. Pekáč dáme do předehřáté trouby a necháme 10 minut bez přikrytí péct na plný výkon (já mám plyn) Pak podlijeme cca 70 ml horké vody, přiklopíme druhou částí pekáče a na poloviční výkon trouby pečeme 45 minut.

  4. 15 minut před koncem vrchní díl pekáče odstraníme, výkon trouby zesílíme na 3/4 a dopečeme na kůrčičku za občasného přelití výpekem.

  5. Podáváme jako hlavní chod například se šťouchanými bramborami. Ale tato sekaná je velice chutná i druhý den po studenu, kdy se i lépe krájí, než čerstvě upečená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!