Sekaná“smradlavka“s více druhy sýra
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g krůtího masa
- 300 g vepřového libovějšího bůčku
- 1 ks sýra Romadur/100g
- 1 ks sýra Camembert/120g
- 2 lžičky Podravky či Vegety
- 6 lžíce Solamylu
- 7 lžic smetany
- 1 vejce
- 1 cibule
Postup Sekaná“smradlavka“s více druhy sýra
Postup přípravy receptu
-
Krůtí, vepřové maso a oba sýry nameleme (když namleté maso přejedeme mlýnkem ještě jednou, bude sekaná jemnější). Přidáme koření, vejce, smetanu, nadrobno nakrájenou cibuli, solamyl, důkladně promícháme a necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout.
Poté vytvarujeme 1 velkou šišku a vložíme ji do pekáče s trochou horké vody.
Pekáč dáme do předehřáté trouby a necháme 10 minut bez přikrytí péct na plný výkon (já mám plyn) Pak podlijeme cca 70 ml horké vody, přiklopíme druhou částí pekáče a na poloviční výkon trouby pečeme 45 minut.
15 minut před koncem vrchní díl pekáče odstraníme, výkon trouby zesílíme na 3/4 a dopečeme na kůrčičku za občasného přelití výpekem.
Podáváme jako hlavní chod například se šťouchanými bramborami. Ale tato sekaná je velice chutná i druhý den po studenu, kdy se i lépe krájí, než čerstvě upečená.