Čočkové karbanátky bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Luštěniny

Suroviny

½ hrnku červené čočky
50 g uzeného tofu
1 malá mrkev
několik lžic instantní polenty (množství dle potřeby)
1 stroužek česneku
majoránka
sůl, pepř
sušené bylinky (měla jsem směs libečku, petržele a celerové nati)

Postup přípravy receptu

  1. Čočku necháme hodinu namočenou (červená čočka se nemusí předem namáčet, ale udrží si tak více barvy). Vaříme cca 15 minut.

  2. Přebytečnou vodu slijeme. Čočku smícháme s na jemno nastrouhaným tofu a mrkví, přidáme sůl, pepř, utřený stroužek česneku, majoránku a případně další bylinky.

  3. Do směsi poté postupně přisýpáme polentu, až než vznikne hustá kaše. Vytvarujeme karbanátky, které pečeme na pečicím papíře při 200°C cca 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!