Pikantní vepřové kostky v zelí - bielej hlávkovej kapuste

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g bílého hlávkového zelí
500 g (vysokého)vepřového plecka
nebo prorostlého bůčku nebo nižší krkovičky
250 ml rajčatové šťávy nebo rajský protlak (PL) naředěný vodou
sůl
1-2 pokrájené chilli papričky
2 polévkové lžíce sladké mleté červené papriky
kmín
olej
voda
1 veľká cibule

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkovú kapustu nakrájame na prúžky, presolíme a necháme 2 hodiny odstáť.

  2. Cibuľu nakrájame na drobno, mäso na kocky.

  3. Na rozpálenom oleji osmažíme mäso do hneda, pridáme cibuľu, rascu, chilli papričku a restujeme všetko chvíľu spolu. Stiahneme z ohňa, na mäso dáme vrstvu kapusty, posypeme ju červenou mletou paprikou, dáme dalšiu vrstvu kapusty a zalejeme paradajkovou šťavou. Prikryjeme a dusíme na strednom plameni do mäkka, občas podlejeme trochou horúcej vody a premiešame.

  4. Nezahusťujeme ničím, šťava má byť redšia a kapusta trošku chrumkavá. Podávame horúce s krajcom dobrého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!