Pikantní vepřové kostky v zelí - bielej hlávkovej kapuste
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g bílého hlávkového zelí
- 500 g (vysokého)vepřového plecka
- nebo prorostlého bůčku nebo nižší krkovičky
- 250 ml rajčatové šťávy nebo rajský protlak (PL) naředěný vodou
- sůl
- 1-2 pokrájené chilli papričky
- 2 polévkové lžíce sladké mleté červené papriky
- kmín
- olej
- voda
- 1 veľká cibule
Postup Pikantní vepřové kostky v zelí - bielej hlávkovej kapuste
Postup přípravy receptu
-
Hlávkovú kapustu nakrájame na prúžky, presolíme a necháme 2 hodiny odstáť.
Cibuľu nakrájame na drobno, mäso na kocky.
Na rozpálenom oleji osmažíme mäso do hneda, pridáme cibuľu, rascu, chilli papričku a restujeme všetko chvíľu spolu. Stiahneme z ohňa, na mäso dáme vrstvu kapusty, posypeme ju červenou mletou paprikou, dáme dalšiu vrstvu kapusty a zalejeme paradajkovou šťavou. Prikryjeme a dusíme na strednom plameni do mäkka, občas podlejeme trochou horúcej vody a premiešame.
Nezahusťujeme ničím, šťava má byť redšia a kapusta trošku chrumkavá. Podávame horúce s krajcom dobrého chleba.