Chleba s prefermentem a lžící kvásku

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

340 g vody
2 lžičky kmínu
2 lžičky soli
2 lžičky oleje
70 g žitné chlebové mouky
190 g pšeničné chlebové mouky
230 g hladké mouky
lžíce žitného kvásku
3 g droždí (čerstvého, z kostky)

Postup přípravy receptu

  1. Z nachystaných surovin odebereme 150 g vody, 150 g hladké mouky a droždí, umícháme a zakryté necháme 10-12 h pracovat.

  2. Vykvašený preferment dáme do pekárny, přidáme všechny ostatní suroviny a použijeme program Těsto. Po jeho ukončení pekárnu vypneme a v zavřené necháme těsto dokynout, pokud to vůbec potřebuje (maximálně 20-30 minut).

  3. Zapneme program Pečení a upečeme. Chleba má mechovou střídu, nádherně voňavou a také pružnou. Chuťově je mnohem lepší, než tentýž chleba, v pekárně upečený klasicky, s obvyklou dávkou droždí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!