Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g filé (3 kostky)
2 lžičky kořenící směsi citronový pepř
2 lžičky drceného kmínu
1 lžička celého kmínu
3 lžíce solamylu
3 lžíce přepuštěného másla
(nebo silnější plátek másla+1 lžíce oleje)
sůl
libeček nebo petrželka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Zmrzlé rybí filety opláchneme, necháme cca 15 minut povolit a zlehka osušíme kuchyňskou utěrkou.

  2. Do každé kostky, z obou stran, vetřeme sůl, drcený kmín a citronový pepř. Poté zlehka zasypeme solamylem.

  3. Do pánve s rozehřátým máslem dáme lžičku celého kmínu. Až začne cca po minutce vonět, přidáme filety a smažíme je 8 minut z každé strany.

  4. Podáváme s bramborovou kaší, posypané nasekanou bylinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!