Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Recepty, RybySuroviny
- 300 g filé (3 kostky)
- 2 lžičky kořenící směsi citronový pepř
- 2 lžičky drceného kmínu
- 1 lžička celého kmínu
- 3 lžíce solamylu
- 3 lžíce přepuštěného másla
- (nebo silnější plátek másla+1 lžíce oleje)
- sůl
- libeček nebo petrželka na posypání
Postup Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Postup přípravy receptu
-
Zmrzlé rybí filety opláchneme, necháme cca 15 minut povolit a zlehka osušíme kuchyňskou utěrkou.
Do každé kostky, z obou stran, vetřeme sůl, drcený kmín a citronový pepř. Poté zlehka zasypeme solamylem.
Do pánve s rozehřátým máslem dáme lžičku celého kmínu. Až začne cca po minutce vonět, přidáme filety a smažíme je 8 minut z každé strany.
Podáváme s bramborovou kaší, posypané nasekanou bylinkou.