Zeleninová polévka na způsob boršče

Recepty, Polévky

Suroviny

2 předem uvařené červené řepy
1 velká mrkev
150 g celeru
100 g petržele
2-3 brambory
2 velké hrsti jemně krájeného čerstvého zelí
3 lžíce tomatového pyré
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
zeleninový vývar
ocet
cukr
olej
čerstvě mletý pepř
sůl
zakysaná smetana
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme. V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme zeleninu, koření, orestujeme, vmícháme tomatové pyré a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a přidáme nakrájené brambory, po cca pěti minutách zelí a vaříme doměkka. Uvařenou řepu nakrájíme na drobné kostky a krátce před koncem přisypeme do polévky.

  2. Polévku dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, malou lžičkou octa a cukru.

  3. Rozdělíme na talíře, můžeme přidat lžíci husté zakysané smetany a posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!