Zeleninová polévka na způsob boršče
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 předem uvařené červené řepy
- 1 velká mrkev
- 150 g celeru
- 100 g petržele
- 2-3 brambory
- 2 velké hrsti jemně krájeného čerstvého zelí
- 3 lžíce tomatového pyré
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- zeleninový vývar
- ocet
- cukr
- olej
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- zakysaná smetana
- petrželka
Postup Zeleninová polévka na způsob boršče
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme. V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme zeleninu, koření, orestujeme, vmícháme tomatové pyré a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a přidáme nakrájené brambory, po cca pěti minutách zelí a vaříme doměkka. Uvařenou řepu nakrájíme na drobné kostky a krátce před koncem přisypeme do polévky.
Polévku dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, malou lžičkou octa a cukru.
Rozdělíme na talíře, můžeme přidat lžíci husté zakysané smetany a posypeme petrželkou.