Rolky z králičího hřbetu s chřestem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králičí hřbet
- ořez z vykostěného králíka
- hrst listů baby špenátu nebo barevné směsi salátů
- 2 lžíce mražené zeleniny
- koření dle vlastní chuti (použila jsem Aztécký poklad)
- 100 g anglické slaniny
- zelený chřest
- jarní cibulka
- 2 lžíce kokosového (olivového) oleje
- 30 g másla
- sůl
Postup Rolky z králičího hřbetu s chřestem
Postup přípravy receptu
-
Králičí hřbet očistíme, osušíme a okořeníme. Ořez umeleme nebo rozmixujeme najemno a okořeníme. Na každý díl hřbetu poklademe listy, na ně rozetřeme mix masa, posypeme mraženou zeleninou a stočíme do pevné rolky. Můžeme, ale nemusíme obalit slaninou, zabalíme pevně do folie nebo alobalu.
V širším hrnci přivedeme vodu k varu a vložíme zabalené, zavázané rolky. Snížíme teplotu, aby voda byla jen těsně pod bodem varu (jdou bublinky ale nevře). Po 10-12 minutách rolky vyndáme, necháme mírně vychladnout a rozbalené bez slaniny opečeme na rozpáleném oleji a slanině dorůžova.
Chřestu odlomíme konce a krátce spaříme ve vroucí osolené vodě se špetkou cukru. Překrájíme na menší části, nakrájíme i bílou část jarní cibulky a na másle vše zlehka opečeme.
Jako přílohu jsem uvařila červenou rýži a zvlášť červenou čočku doměkka, osolila a promíchala ale určitě by se hodilo i různé pyré.