Pikantní minestrone s česnekovými krutony
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 lžičky olivového oleje
- 1,5 litru silného hovězího bujónu nebo vývaru
- 80 g másla
- 1 červená cibule s natí
- menší kousek (asi 60 g) celeru
- 1 šálek mražené zeleniny s kukuřicí
- 1 kořínek petržele s natí
- 3 – 4 štíhlé kořínky karotky
- 2 hrsti fazolových lusků
- zelené části ze dvou pórků
- 2 italská rajčata bez jader
- kousek kůry z Parmazánu
- 1 konzerva (400 g) bílé fazole ve slaném nálevu
- 1 hrst rýže
- 2 větší stroužky česneku
- pepř
- růžová himalájská sůl (s devíti bylinkami Devět sil – (fa Cereus)
- špetka šafránu
- nasekaná čerstvá petrželka
- pažitka
- bazalka
- 3 plátky česnekového chleba nakrájíme je na větší kostky
Postup Pikantní minestrone s česnekovými krutony
Postup přípravy receptu
-
Na množství ingrediencí a surovin to vypadá složitě, ale je to hned – stačí, když si vše připravíte dopředu a pak necháte v hrnci uvařit.
Napřed na zahřátý olej a máslo dáte zesklovatět cibulku a 1 stroužek česneku posekaný na velmi drobné kostičky, pak přidáme pokrájenou všechnu zeleninu (lusky jsem ponechal celé), kromě rajčat, a přidejte do hrnce hrst rýže, pokrájenou kůru z Parmazánu a v ½ šálku vlažné vody rozpuštěnou špetku šafránu.
Když je vše měkké (hlavně rýže), dokončíme tak, že vsypeme nakrájená rajčata, vylijeme do hrnce obsah konzervy s fazolemi i nálevem, ještě několik minut (cca 5) povaříme a odstavíme. Nasypeme do polévky jemně posekané zelené natě (petrželku, pažitku, cibuli a bazalku).
Podáváme na talíři nebo v polévkové misce s krutonky z česnekového chleba.