Pikantní krkovička v bylinkové hořčici
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 hrubší plátky krkovice
- 1 lžíce rozpuštěného teplého sádla
- 1 lžíce dijonské hořčice
- rozmarýn
- tymián
- petrželku
- 2 lístky máty jen na ovonění
- 1-2 stroužky utřeného česneku
- sůl
- pepř
- chilli
- tuk na opečení
Postup Pikantní krkovička v bylinkové hořčici
Postup přípravy receptu
-
Smícháme sádlo s na drobno nasekanými bylinkami, hořčicí a česnekem. Nenaklapené maso, na okrajích proříznuté, aby se nekroutilo, osolíme a opepříme.
Vzniklou marinádou maso potřeme a uložíme nejméně na 2 hodiny. Lépe do druhého dne.
Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej a maso opékáme z každé strany 5-6 minut, podle výšky masa. Po upečení maso zabalíme na 6-8 minut do alobalu odpočinout.