Krkovička s pikantní paprikovou směsí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovice
- 2 červené papriky
- 1 velká cibule
- 100 g šunky
- 3 menší kyselé okurky
- 1 malý rajčatový protlak
- worcester
- 1 KL feferonkového krému
- čerstvý křen
- špetka cukru nebo trochu kečupu na doslazení
- vývar (já jsem použila gelový bujón s česnekem)
- pepř
- sůl
- olej
Postup Krkovička s pikantní paprikovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Krkovici zlehka naklepeme, potřeme olejem, zakápneme worcesterem, osolíme a opepříme. Dáme na hodinu odležet.
Papriky, cibuli, šunku a okurky nakrájíme na nudličky.
Maso opečeme na rozpálené pánvi s olejem z obou stran, pečeme na mírnějším plameni dohromady cca 8 minut. Poté maso vyjmeme a vhodíme cibuli se šunkou. Orestujeme, přidáme rajčatový protlak, který taktéž orestujeme, aby ztratil trochu ze své kyselosti.
Nakonec přihodíme papriky s okurkami, vmícháme feferonový krém a podlijeme vývarem.
Dusíme zhruba 10 minut, dochutíme kečupem (cukrem), solí a worcesterem.
Maso vrátíme zpět do omáčky a prohřejeme.
Podáváme posypané čerstvě nastrouhaným křenem.