Vepřová plec na cibulkách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

650 g vepřové plece
1 cibule
2 lžíce slunečnicového oleje
1/2 feferonky
100 g Čertovy cibulky (Kaufland)
1 lžička soli
1 lžíce hladké mouky
1/4 lžičky drceného barevného pepře
250 ml šlehačky 33%

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova.

  2. Vložíme maso ponechané vcelku, krátce osmahneme ze všech stran, aby se zatáhlo. Poté osolíme, opepříme, přidáme cibulky a 1/2 feferonky bez nálevu. Podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa.

  3. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme v teple.

  4. Šťávu z masa s cibulkami a feferonkou rozmixujeme ponorným mixérem a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Provaříme a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!