Perníková roláda II.
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 1 lžíce medu
- 350 g moučkového cukru
- 580 g hladké mouky
- 1 lžička skořice
- 2 - 3 hřebíčky mleté
- 1 rovná lžička sody (bicarbony)
- 1 balíček perníkového koření
- Náplň:
- povidla
- ořechy (může být i kandovaná pomerančová kůra nebo kandované ovoce)
Postup Perníková roláda II.
Postup přípravy receptu
-
Těsto necháme uležet přes noc, rozvážíme na 6 stejných částí, každý díl rozválíme na obdelník (úzký a dlouhý přes celý velký plech – t.j. tak, aby se závin zatočil maximálně 4x – tlustější by se nepropekl – těsto vyválet tence, tak na 2,5 mm).
Potřeme povidly (povidla můžeme trochu rozehřát v mikrovlnce – pozor, nepotírat moc horkými, závin by se rozpouštěl), posypeme na kousky nasekanými ořechy (můžeme posypat i krystalovým cukrem – já jsem to trochu posypala – po upečení už nesypu práškovým) a zavineme.
Povrch rolády potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme 3 rolády najednou, dostatečně od sebe daleko, hodně nabydou.
Pečeme je při stejné teplotě jako perníčky vykrajované.