Kuřecí dolní stehýnka na kurkumě, uzené paprice a kořenové zelenině
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 8 dolních kuřecích stehýnek
- špetka kurkumy
- špetka uzené papriky
- 1 mladá jarní cibulka
- 1/2 celeru
- 3 mrkve
- 2x kořenová petržel
- 1 menší pórek
- sůl
- pepř
- 1 zakysaná smetana
- hladká mouka na zahuštění podle potřeby
- 2 bobkové listy
- nové koření
- jalovec
- 3 PL másla (nebo oleje)
- kuřecí vývar
Postup Kuřecí dolní stehýnka na kurkumě, uzené paprice a kořenové zelenině
Postup přípravy receptu
-
Stehýnka kuchyňsky upravíme, posypeme směsí z uzené papriky, kurkumy a soli.
V hlubší nádobě, která je vhodná i na pečení, necháme rozpustit máslo, orestujeme dozlatova na kostičky pokrájenou cibulku. Vložíme okořeněná stehýnka a dáme je ze všech stran orestovat.
Přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, pokrájený pórek, vše zamícháme, přidáme koření, podlijeme vývarem a vložíme zaklopené péci do předehřáté trouby.
V průběhu pečení kuřecí stehýnka podléváme vývarem a pečeme doměkka. Před koncem pečení dopékáme stehýnka odklopená.
Když je maso měkké, vyndáme i s kořením a ponorným mixerem rozmixujeme šťávu a vše dáme zpět provařit.
Hladkou mouku podle potřeby rozmícháme v zakysané smetaně a nalijeme do vařící omáčky na 15 minut povařit.
Maso vložíme do omáčky, dochutíme solí podle potřeby a chuti.
Porce kuřátka servírujeme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo těstovinami, zalité jemnou smetanovou omáčkou.