Pečené cibulové brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6 velkých bramborů
2 cibule
5-6 plátků anglické slaniny
plátek másla
trochu oleje
1/2 lžičky uzené papriky
1/2 lžičky sušeného česneku
snítka rozmarýnu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cibuli oloupeme. Slaninu nakrájíme na drobno, cibuli na proužky. Brambory nakrájíme na tenká cca 3-4 mm kolečka. Část cibule odložíme.

  2. Slaninu vyškvaříme - je li třeba, kápneme trochu oleje. Poté přidáme cibuli a když začne vonět a změkne, odstavíme. Připravíme pekáček a cibuli se slaninou dáme na dno.

  3. Plátky brambor osolíme a opepříme. Začneme skládat na cibuli do pekáčku a občas proložíme odloženou cibulí.

  4. Máslo rozpustíme a do vlažného přimícháme koření. Mašlovačkou potřeme brambory ochuceným máslem. Potíráme i během pečení.

  5. Pekáček přikryjeme alobalem a pečeme cca 20 minut. Pak odkryjeme a dopečeme do zlaté barvy. Hotové promícháme se spodní cibulí. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!