Kynutá bublanina
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g polohrubé mouky
- 250 g hladké mouky
- 2 žloutky
- 17-21 g čerstvého droždí
- 280 g mléka
- 4-5 rovných lžic cukru
- špetka soli
- 40 g rozpuštěného sádla
- citronová kůra
- 1 lžíce citronové šťávy
- ovoce (tady jahody)
Postup Kynutá bublanina
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažném mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme volnější těsto, které v míse necháme 30-40 minut kynout.
Vykynuté těsto vyškrábneme na sádlem vymazaný plech (cca 30-35x25 cm), lžící namočenou ve vodě ho tam roztáhneme a necháme kynout. Než těsto vykyne, poklademe ho ovocem.
Vykynutou bublaninu upečeme ve vyhřáté troubě (180°C/asi 35 minut). Po vychlazení nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.