Kynutá bábovka s kakaem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 g hladké mouky + na vál
- sůl
- 1 vejce
- 1 sušené droždí (10 g)
- asi 150 ml vlahého mléka
- citronová kůra
- 70 g cukru
- 50 ml oleje
- Náplň:
- asi 70 g rozpuštěného másla
- kakao
- trochu cukru
Postup Kynutá bábovka s kakaem
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, nasypeme do něj droždí, zalijeme vlahým mlékem a počkáme chvilku, asi 5 minut. Pak přidáme ostatní suroviny a propracujeme těsto, které necháme vykynout
Těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme na obdélník. Potřeme ho vlažným máslem, posypeme kakaem a cukrem a zavineme jako roládu. Vložíme do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou. Bábovku ještě potřeme máslem a vložíme do předem vyhřáté trouby, pečeme na 180 st. asi 35-40 minut podle potřeby. Necháme vychladnout a vyklopíme.