Citronové tiramisu

Recepty, Moučníky

Suroviny

-500 g mascarpone
-100 ml smetany na šlehání
-citronová šťáva a kůra ze 3 citronů
-4-5 vrchovatých lžic moučkového cukru
-150 g sušenek amaretti
Citronový sirup:
-200 ml vody
-citronová šťáva ze 2 citronů
-3 lžíce cukru
Na dokončení:
-plátky mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Citronový sirup: Z citronů vymačkáme šťávu, kterou přelijeme přes síto. Šťávu, vodu a cukr přivedeme k varu. Sirup necháme mírně zredukovat a poté vystydnout. Plátky mandlí opražíme na suché pánvi, nebo na plechu v troubě.

  2. Z citronů ostrouháme žlutou část kůry a vymačkáme z nich šťávu a tu přecedíme přes síto. Mascarpone, smetanu, cukr, citronovou šťávu a kůru společně vyšleháme v hladký krém.

  3. Sušenky amaretti namáčíme ve vychladlém citronovém sirupu a klademe je na dno pekáčku nebo zapékací misky o rozměrech 21x16x5 cm. Na sušenky rozprostřeme polovinu krému, na krém opět poklademe sušenky a na sušenky dáme zbytek krému.

  4. Povrch posypeme vychladlými opraženými mandlemi. Zakryjeme potravinářskou fólií a dáme odležet do druhého dne do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!