Citronové tiramisu
Recepty, MoučníkySuroviny
- -500 g mascarpone
- -100 ml smetany na šlehání
- -citronová šťáva a kůra ze 3 citronů
- -4-5 vrchovatých lžic moučkového cukru
- -150 g sušenek amaretti
- Citronový sirup:
- -200 ml vody
- -citronová šťáva ze 2 citronů
- -3 lžíce cukru
- Na dokončení:
- -plátky mandlí
Postup Citronové tiramisu
Postup přípravy receptu
-
Citronový sirup: Z citronů vymačkáme šťávu, kterou přelijeme přes síto. Šťávu, vodu a cukr přivedeme k varu. Sirup necháme mírně zredukovat a poté vystydnout. Plátky mandlí opražíme na suché pánvi, nebo na plechu v troubě.
Z citronů ostrouháme žlutou část kůry a vymačkáme z nich šťávu a tu přecedíme přes síto. Mascarpone, smetanu, cukr, citronovou šťávu a kůru společně vyšleháme v hladký krém.
Sušenky amaretti namáčíme ve vychladlém citronovém sirupu a klademe je na dno pekáčku nebo zapékací misky o rozměrech 21x16x5 cm. Na sušenky rozprostřeme polovinu krému, na krém opět poklademe sušenky a na sušenky dáme zbytek krému.
Povrch posypeme vychladlými opraženými mandlemi. Zakryjeme potravinářskou fólií a dáme odležet do druhého dne do lednice.