Jablkovo-cizrnový nákyp
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 250 g cizrnové mouky
- 50 g bramborového škrobu
- 1 lžíce cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 1/2 lžičky skořice
- 450 ml vlažné vody
- 3 jablka
Postup Jablkovo-cizrnový nákyp
Postup přípravy receptu
-
Všechny sypké suroviny důkladně promícháme. Postupně přidáváme vodu a vymícháme řidší těsto, asi jako na lívance. Vmícháme do něj nahrubo nastrouhaná jablka a necháme asi 15 minut odležet.
Poté těsto rozetřeme do formy (na nákyp) vyložené pečicím papírem (můžeme použít i hlubší malý plech) a pečeme při 180°C asi 30 minut. Doba pečení závisí na výšce nákypu.
Hotový nákyp rozkrájíme, ozdobíme čerstvým ovocem a ihned podáváme.