Jablkovo-cizrnový nákyp

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

250 g cizrnové mouky
50 g bramborového škrobu
1 lžíce cukru
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
1/2 lžičky skořice
450 ml vlažné vody
3 jablka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké suroviny důkladně promícháme. Postupně přidáváme vodu a vymícháme řidší těsto, asi jako na lívance. Vmícháme do něj nahrubo nastrouhaná jablka a necháme asi 15 minut odležet.

  2. Poté těsto rozetřeme do formy (na nákyp) vyložené pečicím papírem (můžeme použít i hlubší malý plech) a pečeme při 180°C asi 30 minut. Doba pečení závisí na výšce nákypu.

  3. Hotový nákyp rozkrájíme, ozdobíme čerstvým ovocem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!