Mléčný dýňový krém

Recepty, Polévky

Suroviny

0,5 l mléka
1 kostka kuřecího bujonu
300 g oloupané a vydlabané dýně Hokkaido
2 špetky sušené šalvěje
50 g tavený sýr
Solamyl
sýr Cottage

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou dýni nakrájenou na kostičky vložíme do mléka spolu s bujonem a šalvějí a na mírném ohni povaříme doměkka, přibližně 20 min.

  2. Poté přidáme sýr, necháme roztavit a vše rozmixujeme či propasírujeme do hladkého krému.

  3. Zahustíme 1 lžící Solamylu s trochou vody.

  4. Na talíři zdobíme jarní cibulkou, opečenými dýňovými semínky a hromádkou Cottage.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!