Kuře na vřesu aneb netradiční kuře na medu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- 7 lžic vřesového medu (když nemáte, vůbec to neřešte s normálním medem je to taky dobré, já jsem dneska dala 6 lžic květového medu a 1 lžíci bezového)
- 5 lžic oleje
- 3 lžičky hořčice (nejlepší je 1:2 kremžská a plnotučná, já jsem dneska dala i 1 lžičku dijonské)
- 2 lžičky kari koření
- sůl
- pepř
- máslo
Postup Kuře na vřesu aneb netradiční kuře na medu
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme, nasolíme, opepříme a vložíme do pekáčku či zapékací misky.
Do misky dáme med, olej, kari koření, hořčici a vše důkladně promícháme do souměrné kaše. Podle chuti přidáme suroviny.
Kuře polijeme marinádou, přikryjeme a dáme do trouby na 180°C asi na 1 hodinu a 20 minut. Máslo se může a nemusí dát, já ho dávám do pekáčku ke kuřeti a marinádě.