Jemné kokosky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Kokos strouhaný 250 g
Bílek 5 ks
Cukr krupice 350 g
Citronová šťáva 1 lžíce
Čokoláda na vaření 100 g

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Aby lépe držel, přidejte k bílkům trochu citrónové šťávy. Do sněhu postupně po lžících zašlehejte polovinu cukru. Jakmile začne hmota houstnout a vláčnět, dejte ji ohřát do vodní lázně. Za stálého šlehání postupně přidávejte další cukr, dokud sníh neztěžkne. Jakmile získá zvláštní opálový lesk, je čas přidat po lžících mletý kokos.

  2. Připravenou hmotu za pomoci zdobící pistole nastříkejte nebo navršte lžící kopečky na plech vyložený pečicím papírem.

  3. Hromádky pak usušte v mírně vyhřáté troubě přibližně hodinu. Pozor! Hlídejte si teplotu trouby! Musí být mezi 70-90°C.

  4. Upečené a vychladlé kokosky namočte do čokoládové polevy.

  5. Tip na obměnu kokosek:[/b] Slepte kokosky pomocí máslového krému a marmelády s lineckým kolečkem. Teprve potom je máčejte v čokoládě. Získáte křehké a lahodné cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!