Rýžový dezert s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek uvařené rýže
1 hrnek mléka
1 lžíce cukru
ovoce:
mango
banán
kiwi
vejce
máslo
krystalový cukr na vysypání mističek

Postup přípravy receptu

  1. Uvařenou rýži dáme rozvařit do mléka - přidáme cukr. Jakmile je rýže rozvařená, necháme ji trochu vychladnout.

  2. Poté přidáme do rýže žloutek a z bílku vyšleháme tuhý sníh.

  3. Zapékací mističky vymažeme máslem a vysypeme krystalovým cukrem.

  4. Na dno mističek dáme rýži, na kterou poklademe ovoce - v tomto případě je v kulaté misce mango a v oválné misce banán s kiwi.

  5. Do zbytku rýže vmícháme s bílku vyšlehaný sníh a ovoce poklademe tímto zbytkem rýže.

  6. Dáme vše zapéct do rozpálené trouby na 180 °C na horkovzduch asi na 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!