Rýžový dezert s ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek uvařené rýže
- 1 hrnek mléka
- 1 lžíce cukru
- ovoce:
- mango
- banán
- kiwi
- vejce
- máslo
- krystalový cukr na vysypání mističek
Postup Rýžový dezert s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Uvařenou rýži dáme rozvařit do mléka - přidáme cukr. Jakmile je rýže rozvařená, necháme ji trochu vychladnout.
Poté přidáme do rýže žloutek a z bílku vyšleháme tuhý sníh.
Zapékací mističky vymažeme máslem a vysypeme krystalovým cukrem.
Na dno mističek dáme rýži, na kterou poklademe ovoce - v tomto případě je v kulaté misce mango a v oválné misce banán s kiwi.
Do zbytku rýže vmícháme s bílku vyšlehaný sníh a ovoce poklademe tímto zbytkem rýže.
Dáme vše zapéct do rozpálené trouby na 180 °C na horkovzduch asi na 10 minut.