Mleté se šmakounem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého hovězího
100 g šmakouna Mexico (1/2 balení)
100 g chilli oleje s medvědím česnekem (nahradíme 2 str. česneku, troškou oleje a mletým chilli)
pár kapek chilli ABC omáčky
sojová omáčka s houbovou příchutí – dle chuti
rybí omáčka – dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme s kořením, olejem a česnekem. Příchutě přidáváme opatrně, ochutnáváme, nesmí to být přesolené, příliš ostré – prostě dle vlastní chuti.

  2. Šmakouna nakrájíme na drobné kostičky, můžeme i nahrubo nastrouhat a přidáme do směsi.

  3. Velmi pečlivě promícháme (osobně používám na takovéto hňácání“ nejraději nejdokonalejší nástroj, který je na konci paže) a necháme alespoň hodinu odležet.

  4. Vytvoříme ze směsi kuličky, která lehce stiskneme do tvarů placiček o průměru cca 5 cm a pozvolna prosmažíme do zlatova.

  5. Podáváme s různými zeleninovými saláty, brambory na různé způsoby apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!