Bramborovo - česnekový krém

Recepty, Polévky

Suroviny

2 kg brambor
1 palička česneku
2 cibule
3 l zeleninového vývaru
2 lžíce ghí
200 ml smetany
drcený kmín
sůl
tříbarevný pepř
snítka petrželky
kapka olivového oleje k podávání
slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Česnek očistíme a nakrájíme na větší kousky.

  2. V hrnci rozehřejeme ghí, přidáme cibuli a až zesklovatí, vložíme česnek, brambory, necháme chvilku provonět česnek, zasypeme kmínem, solí a podlijeme vývarem. Vaříme do změknutí brambor a poté rozmixujeme na hladký krém. Vlijeme smetanu, zamícháme, ještě chvilku povaříme a servírujeme.

  3. Na talíři ozdobíme petrželkou, čerstvě namletým pepřem, slunečnicovými semínky a kapkou olivového oleje. Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!