Bramborovo - česnekový krém
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 kg brambor
- 1 palička česneku
- 2 cibule
- 3 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce ghí
- 200 ml smetany
- drcený kmín
- sůl
- tříbarevný pepř
- snítka petrželky
- kapka olivového oleje k podávání
- slunečnicová semínka
Postup Bramborovo - česnekový krém
Postup přípravy receptu
-
Brambory a cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Česnek očistíme a nakrájíme na větší kousky.
V hrnci rozehřejeme ghí, přidáme cibuli a až zesklovatí, vložíme česnek, brambory, necháme chvilku provonět česnek, zasypeme kmínem, solí a podlijeme vývarem. Vaříme do změknutí brambor a poté rozmixujeme na hladký krém. Vlijeme smetanu, zamícháme, ještě chvilku povaříme a servírujeme.
Na talíři ozdobíme petrželkou, čerstvě namletým pepřem, slunečnicovými semínky a kapkou olivového oleje. Dobrou chuť!