Hermelínové jednohubky s ořechy a brusinkami

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

2 balení Hermelínu (nebo Camembertu)
100 g ořechů (mletých)
1-2 lžíce másla
brusinková zavařenina
hrozny (na zdobení)

Postup přípravy receptu

  1. Kulaté sýry rozřízneme 2x vodorovně (nožem jsem si naznačila řezy a na rozříznutí jsem použila rybářský vlasec – jde to lépe, než nožem).

  2. Mleté ořechy smícháme s máslem a naplníme sýry. Mírně je stlačíme, zabalíme do folie nebo alobalu a dáme do ledničky ztuhnout – vydrží v ledničce takto i pár dní.

  3. Z lednice je vyndáme až před použitím a krájíme na 6 nebo 8 jednohubek z jednoho sýru. Dělala jsem jich 8, doporučuji krájet od vnějšího okraje směrem se špici (viz foto).

  4. Zdobíme brusinkovým kompotem nebo hroznovým vínem a podáváme k vínu, či pivu. Hodí se k tomu i na kolečka nakrájené rohlíky nebo bageta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!