Karbanátky ve smetanové omáčce
Recepty, Mleté masoSuroviny
- pepř
- sůl
- 5 lžic kukuřičné strouhanky
- 2 lžíce petrželky
- 1 lžíce másla
- 400 g mletého hovězího masa
- Omáčka:
- 250 ml zakysané smetany
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce bezlepkové mouky
Postup Karbanátky ve smetanové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Z mletého masa, strouhanky, petrželky vypracujeme hmotu, kterou osolíme a opepříme. Ze směsi vytvoříme karbanátky.
Na pánvi zpěníme máslo, na kterém karbanátky z obou stran opečeme dozlatova.
Maso vyjmeme a do vypečeného tuku přidáme mouku, papriku, dobře promícháme a zalijeme smetanou. Necháme přejít varem a dle chuti dosolíme a opepříme.
Karbanátky vložíme zpět do omáčky a na mírném ohni podusíme. Podáváme s bramborem.