Karbanátky ve smetanové omáčce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

pepř
sůl
5 lžic kukuřičné strouhanky
2 lžíce petrželky
1 lžíce másla
400 g mletého hovězího masa
Omáčka:
250 ml zakysané smetany
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce bezlepkové mouky

Postup přípravy receptu

  1. Z mletého masa, strouhanky, petrželky vypracujeme hmotu, kterou osolíme a opepříme. Ze směsi vytvoříme karbanátky.

  2. Na pánvi zpěníme máslo, na kterém karbanátky z obou stran opečeme dozlatova.

  3. Maso vyjmeme a do vypečeného tuku přidáme mouku, papriku, dobře promícháme a zalijeme smetanou. Necháme přejít varem a dle chuti dosolíme a opepříme.

  4. Karbanátky vložíme zpět do omáčky a na mírném ohni podusíme. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!