Uzená žebírka pečená s bramborami na tymiánu se žlutými fazolkami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- asi 600 g libových uzených žeber
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- trochu oleje
- 1,5 kg brambor
- 2 stroužky česneku
- tymián
- kmín
- sůl
- 500 g zelených fazolek mohou být i žluté
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- pár kapek citronové šťávy
- 1-2 lžičky podravky
- trošku cukru
- 100 ml vody
- olej
Postup Uzená žebírka pečená s bramborami na tymiánu se žlutými fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Zapékací nádobu vytřeme olejem, na dno poházíme nakrájenou cibuli na měsíčky, česnek na plátky, pak si oloupeme brambory, nakrájíme si je na kolečka do mísy, přidáme kmín, tymián, prolisovaný česnek, sůl a zakápneme olejem, všechno promícháme a předáme do zapékací nádoby k cibuli s česnekem.
Uzená žebra si pokrájíme na porce, omyjeme, rozložíme na brambory, nádobu přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme, dokud nejsou brambory měkké.
Mezi tím, co se nám jídlo peče si povaříme ve slané vodě omyté fazolky, stačí 5 minut.
Poté je vyndáme, propláchneme studenou vodou, nakrájíme si je a necháme okapat.
Na pánvi s olejem osmažíme cibuli nadrobno nakrájenou, pak dáme fazolky, trochu cukru, prolisovaný česnek, pár kapek citronu a za stálého promíchávání smažíme, nakonec zalijeme vodou s podravkou, voda se vypaří a ještě přihodíme petrželku.
Takto udělané fazolky jsou křehké, lesklé a moc dobré. Už je nesolíme!