Mleté řízky pečené v troubě
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého libového bůčku nebo plece
- 50-60 ml studeného mléka
- 2 lžíce zakysané smetany
- 80-100 g strouhané Goudy
- 2-3 plátky toustového chleba bez kůrky
- menší brambor strouhaný najemno
- sůl
- pepř
- ----
- vejce+trochu mléka
- strouhanka
- 2 cibule
- máslo
- pikantní klobása (nemusí být)
- olej
Postup Mleté řízky pečené v troubě
Postup přípravy receptu
-
Toustový chleba pokropíme částí mléka a necháme nasáknout. Maso rozmícháme se metanou, bramborem, sýrem a chlebem. Dochutíme kořením, podle potřeby dolijeme mléko (směs by neměla být řídká) a necháme maso 1/2 hodiny odpočinout.
Cibule nakrájíme na proužky a připravíme pekáček. Z masa utvoříme menší řízečky. Nejprve je obalíme ve strouhance, v rozšlehaných vejcích a znovu ve strouhance. Vkládáme do rozehřátého oleje a zprudka asi minutku opečeme z každé strany.
Do pekáčku dáme jednu cibuli, uložíme maso těsně vedle sebe a posypeme zbylou cibulí. Na každý kousek masa dáme tenčí plátek másla a mezi maso nakrájenou klobásu. Pekáček přikryjeme a pečeme na 200 st. asi 10-15 minut.
Pak pekáček odkryjeme, pečeme dalších cca 10 minut a maso obrátíme. Obrácené maso opečeme do zlatova. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.