Mleté řízky pečené v troubě

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého libového bůčku nebo plece
50-60 ml studeného mléka
2 lžíce zakysané smetany
80-100 g strouhané Goudy
2-3 plátky toustového chleba bez kůrky
menší brambor strouhaný najemno
sůl
pepř
----
vejce+trochu mléka
strouhanka
2 cibule
máslo
pikantní klobása (nemusí být)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Toustový chleba pokropíme částí mléka a necháme nasáknout. Maso rozmícháme se metanou, bramborem, sýrem a chlebem. Dochutíme kořením, podle potřeby dolijeme mléko (směs by neměla být řídká) a necháme maso 1/2 hodiny odpočinout.

  2. Cibule nakrájíme na proužky a připravíme pekáček. Z masa utvoříme menší řízečky. Nejprve je obalíme ve strouhance, v rozšlehaných vejcích a znovu ve strouhance. Vkládáme do rozehřátého oleje a zprudka asi minutku opečeme z každé strany.

  3. Do pekáčku dáme jednu cibuli, uložíme maso těsně vedle sebe a posypeme zbylou cibulí. Na každý kousek masa dáme tenčí plátek másla a mezi maso nakrájenou klobásu. Pekáček přikryjeme a pečeme na 200 st. asi 10-15 minut.

  4. Pak pekáček odkryjeme, pečeme dalších cca 10 minut a maso obrátíme. Obrácené maso opečeme do zlatova. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!