Hovězí guláš na český způsob
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1,5 kg hovězího kližky
- 4-5 větších cibulí
- 5 lžiček polévkového tekutého koření
- rajčatový protlak
- 3 PL kečupu
- 0,3 l tmavého piva
- mletá paprika
- 5 stroužků česneku
- mletý kmín
- mletý černý pepř
- 1 brambora na zahuštění
Postup Hovězí guláš na český způsob
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, zaprášíme mletou paprikou a opékame. Když se maso zatáhne, přidáme 5 lžiček polévkového koření a zalijeme maso horkou vodou tak, aby bylo ponořené. Dusíme je do poloměkka (asi 45 minut až 1 hodinu) a podle potřeby přiléváme vodu.
Potom přilijeme pivo a dodusime doměkka. Nakonec přidáme oloupanou a najemno nastrouhanou bramboru, rajčatový protlak, kečup, prolisovaný česnek a zbylé koření.
Necháme na mírném ohni ještě 5 minut provařit za občasného zamíchání.