Hovězí guláš na český způsob

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1,5 kg hovězího kližky
4-5 větších cibulí
5 lžiček polévkového tekutého koření
rajčatový protlak
3 PL kečupu
0,3 l tmavého piva
mletá paprika
5 stroužků česneku
mletý kmín
mletý černý pepř
1 brambora na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, zaprášíme mletou paprikou a opékame. Když se maso zatáhne, přidáme 5 lžiček polévkového koření a zalijeme maso horkou vodou tak, aby bylo ponořené. Dusíme je do poloměkka (asi 45 minut až 1 hodinu) a podle potřeby přiléváme vodu.

  2. Potom přilijeme pivo a dodusime doměkka. Nakonec přidáme oloupanou a najemno nastrouhanou bramboru, rajčatový protlak, kečup, prolisovaný česnek a zbylé koření.

  3. Necháme na mírném ohni ještě 5 minut provařit za občasného zamíchání.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!