Těstovinový salát s pečenou zeleninou a sýrem

Recepty, Saláty

Suroviny

320 g těstovin (farfalle)
1 červená paprika
1 žlutá paprika
2 malé cukety
větší lilek
2 cibule
200 g sýra (Blaťácké zlato)
2 stroužky česneku
olvový olej
oregano
sůl
olivy
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu omyjeme, u lilku a cuket odstraníme jen stopku, u paprik jadřince, cibule a česnek oloupeme. Nakrájíme vše na kousky, uložíme na plech, posypeme oreganem, osolíme, pokapeme olejem a ve vyhřáté troubě (200°C) asi 30 minut pečeme.

  2. Uvaříme těstoviny, scedíme, promícháme s trochou oleje a necháme vychladit. Sýr nakrájíme na kostičky, olivy můžeme překrojit napůl.

  3. Z upečené a prochladlé zeleniny odstraníme česnek, vmícháme do ní těstoviny, sýr, bazalku a olivy, podle chuti dosolíme a zakápneme olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!