Těstovinový salát s pečenou zeleninou a sýrem
Recepty, SalátySuroviny
- 320 g těstovin (farfalle)
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 2 malé cukety
- větší lilek
- 2 cibule
- 200 g sýra (Blaťácké zlato)
- 2 stroužky česneku
- olvový olej
- oregano
- sůl
- olivy
- bazalka
Postup Těstovinový salát s pečenou zeleninou a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu omyjeme, u lilku a cuket odstraníme jen stopku, u paprik jadřince, cibule a česnek oloupeme. Nakrájíme vše na kousky, uložíme na plech, posypeme oreganem, osolíme, pokapeme olejem a ve vyhřáté troubě (200°C) asi 30 minut pečeme.
Uvaříme těstoviny, scedíme, promícháme s trochou oleje a necháme vychladit. Sýr nakrájíme na kostičky, olivy můžeme překrojit napůl.
Z upečené a prochladlé zeleniny odstraníme česnek, vmícháme do ní těstoviny, sýr, bazalku a olivy, podle chuti dosolíme a zakápneme olejem.