Falešný rybí salát
Recepty, SalátySuroviny
- 40 dkg kuřecího masa (i králičího, slepičího či krůtího masa bez kůže a kostí - libovolně, podle možnosti)
- 250 ml majolky
- 20 dkg nakládané zeleniny (1 sklenička Moravanka, Kunjovanka...)
- 1 cibule
- 1 mrkev (není podmínkou, viz postup)
- Nálev:
- 1 l vody
- 170 ml octa
- 1 bobkový list
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
Postup Falešný rybí salát
Postup přípravy receptu
-
Maso bez kůže povaříme v nálevu doměkka, obereme do misky, přidáme nakládanou zeleninu (pokud v ní není mrkev, povaříme spolu s masem).
Přidáme cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky a majolku (ne tatarku, je příliš kyselá). Pokud možno necháme rozležet a vychladit do druhého dne.