Čínská kuřecí polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

kuřecí skelet
bobkový list
nové koření
cibule
hřebíček
3-4 mrkve
pórek
bezvaječné čínské nudle
hrášek sterilovaný
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vývar: Kuřecí skelet omyjeme a můžeme zbavit přebytečného tuku, dáme do hrnce s bobkovým listem, 4 kuličky nového koření, přidáme cibuli, do které napícháme hřebíček, oloupanou celou mrkev. Zalijeme STUDENOU vodou a přivedeme k varu.

  2. Jakmile se začne vývar vařit, ztlumíme plyn tak, aby vývar lehce bublal. Odebereme pěnu a asi hodinu a půl necháme bublat, ale opravdu jen lehce.

  3. Vývar je hotový, když je maso měkké. Vyndáme skelet a scedíme vývar do jiného hrnce. Tam přidáme nakrájený omytý pórek, já dávám mrkev nakrájenou z vývaru, ale může být i čerstvá nastrouhaná, chvíli povaříme, dokud pórek trochu nepovolí a přidáme bezvaječné, čínské nudle, asi 4-5 políček.

  4. Mezitím obíráme skelet a maso dáváme do polévky. Nakonec dáme hrášek a dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!