Čínská kuřecí polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- kuřecí skelet
- bobkový list
- nové koření
- cibule
- hřebíček
- 3-4 mrkve
- pórek
- bezvaječné čínské nudle
- hrášek sterilovaný
- sůl
- pepř
Postup Čínská kuřecí polévka
Postup přípravy receptu
-
Vývar: Kuřecí skelet omyjeme a můžeme zbavit přebytečného tuku, dáme do hrnce s bobkovým listem, 4 kuličky nového koření, přidáme cibuli, do které napícháme hřebíček, oloupanou celou mrkev. Zalijeme STUDENOU vodou a přivedeme k varu.
Jakmile se začne vývar vařit, ztlumíme plyn tak, aby vývar lehce bublal. Odebereme pěnu a asi hodinu a půl necháme bublat, ale opravdu jen lehce.
Vývar je hotový, když je maso měkké. Vyndáme skelet a scedíme vývar do jiného hrnce. Tam přidáme nakrájený omytý pórek, já dávám mrkev nakrájenou z vývaru, ale může být i čerstvá nastrouhaná, chvíli povaříme, dokud pórek trochu nepovolí a přidáme bezvaječné, čínské nudle, asi 4-5 políček.
Mezitím obíráme skelet a maso dáváme do polévky. Nakonec dáme hrášek a dochutíme solí a pepřem.