Švestkové koláčky s mákem (švestkové knedlíky ze spařené mouky)

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

0,5 kg polohrubé mouky (nebo celozrnné hladké)
3 dcl mléka
1/8 tuku (cca 30 gr)
2 vejce
špetka soli
švestky
mák
cukr moučka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku. Mléko s tukem přivedeme k varu a zalijeme jím mouku. Pořádně promícháme a necháme vychladnout.

  2. Do vychladlého těsta přidáme 2 vajíčka a špetku soli. Těsto zpracujeme, lžičkou vykrajujeme kousky, kterými obalujeme švestky.

  3. Vál posypeme moukou, knedlík na něm vždy trochu poválíme.

  4. Do hrnce dáme vařit vodu, osolíme, jak začne vřít, dáme do ní knedlíky. Vaříme přikryté pokličkou. Knedlíky jsou hotové, jak vyplavou na povrch.

  5. Sypeme mákem s cukrem a poléváme rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!