Pak choi s kuřecím masem a těstoviny fusilloni giganti

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Směs:
1 pak choi
2 kuřecí prsa
4 kusy naložených sušených rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
1 gelový kuřecí bujon
1 panna cucina (hustá italská smetana)
1 naběračka vody z těstovin
olivový olej
sůl
bílý pepř
Příloha:
250 g těstovin fusilloni giganti
1 pak choi
1 balení nakrájeného uzeného špeku (100 g)
1 lžíce lněného semínka
Dále:
cherry rajčátka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vodu na pak choi a těstoviny, kuřecí prsa nakrájíme na kostky, cibuli na kostečky, sušená rajčata na nudličky, česnek naškrábeme a opečeme kostečky slaniny.

  2. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Hotové scedíme (vodu necháme), přidáme pár kapek olivového oleje, aby se neslepily a uchováme v teple.

  3. Oba pak choi opereme, překrojíme na půlky a vložíme do vařící osolené vody, tak maximálně na 2-3 minuty. Přendáme na chvilku do ledové vody a pak necháme dobře okapat. Jeden pak choi (2 půlky) nakrájíme na 2 cm nudličky.

  4. Na oleji osmažíme cibuli do sklovita, přidáme česnek, necháme rozvonět a vložíme nakrájené maso. Restujeme, dokud není měkké. Pak přidáme sušená rajčata, osolíme, opepříme a přilijeme jednu naběračku vody z těstovin, s kuřecím bujonem. Přidáme nakrájený pak choi, panna gicinu a chvíli ještě vaříme.

  5. Grilovací pánev rozehřejeme, vytřeme olejem a položíme řeznou stranou dolů pak choi. Grilujeme jen chvíli, tak 2-3 minuty.

  6. Na talíř dáme kuřecí směs, těstoviny a pak choi, posypaný usmaženou slaninou a vše posypeme lněným semínkem. Dozdobíme cherry rajčátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!