Pak choi s kuřecím masem a těstoviny fusilloni giganti
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Směs:
- 1 pak choi
- 2 kuřecí prsa
- 4 kusy naložených sušených rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 gelový kuřecí bujon
- 1 panna cucina (hustá italská smetana)
- 1 naběračka vody z těstovin
- olivový olej
- sůl
- bílý pepř
- Příloha:
- 250 g těstovin fusilloni giganti
- 1 pak choi
- 1 balení nakrájeného uzeného špeku (100 g)
- 1 lžíce lněného semínka
- Dále:
- cherry rajčátka na ozdobu
Postup Pak choi s kuřecím masem a těstoviny fusilloni giganti
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit vodu na pak choi a těstoviny, kuřecí prsa nakrájíme na kostky, cibuli na kostečky, sušená rajčata na nudličky, česnek naškrábeme a opečeme kostečky slaniny.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Hotové scedíme (vodu necháme), přidáme pár kapek olivového oleje, aby se neslepily a uchováme v teple.
Oba pak choi opereme, překrojíme na půlky a vložíme do vařící osolené vody, tak maximálně na 2-3 minuty. Přendáme na chvilku do ledové vody a pak necháme dobře okapat. Jeden pak choi (2 půlky) nakrájíme na 2 cm nudličky.
Na oleji osmažíme cibuli do sklovita, přidáme česnek, necháme rozvonět a vložíme nakrájené maso. Restujeme, dokud není měkké. Pak přidáme sušená rajčata, osolíme, opepříme a přilijeme jednu naběračku vody z těstovin, s kuřecím bujonem. Přidáme nakrájený pak choi, panna gicinu a chvíli ještě vaříme.
Grilovací pánev rozehřejeme, vytřeme olejem a položíme řeznou stranou dolů pak choi. Grilujeme jen chvíli, tak 2-3 minuty.
Na talíř dáme kuřecí směs, těstoviny a pak choi, posypaný usmaženou slaninou a vše posypeme lněným semínkem. Dozdobíme cherry rajčátky.