Fenykl dušený v rajčatovém pyré.

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 střední fenykl
2 šalotky nebo 1 cibule
1 malý rajčatový protlak
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
špetka cukru
trocha vody

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji usmažíme na měsíčky nakrájenou cibuli, přidáme stejně nakrájený očištěný fenykl zbavený tvrdého košťálu a osmažíme dozlatova.

  2. Trošku podlijeme cca 100 ml vody a podusíme do změknutí (5 minut), přidáme hustý rajčatový protlak, dle potřeby zředíme a ještě chvilku dusíme - pustí to moc dobrou šťávu, konzistence je asi jako lečo, přidáme špetku cukru a pak už jen osolit a opepřit. Fenykl udělal svoji specifickou chuť ale dušením se zmírní aroma, které někomu vadí - příloha žitný chléb nebo rýže, kterou k tomu mají Italové nejraději. Může být jako samostatný pokrm nebo podávaný k pečenému, dušenému či grilovanému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!