Barevné masové kuličky s pečenou dýní
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 střední dýně Hokaido
- 500 g mletého krůtího masa
- 1 menší červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- sůl
- olivový olej
Postup Barevné masové kuličky s pečenou dýní
Postup přípravy receptu
-
Dýni očistíme a vydlabeme semínka. Půlku dýně nakrájíme na silnější plátky a druhou půlku nastrouháme na hrubém struhadle.
Ve větší míse smícháme mleté maso, nastrouhanou dýni, nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, tymián, muškátový oříšek a sůl. Směs důkladně promícháme a vytvarujeme 2 - 3 cm velké kuličky.
Plech vyložíme pečícím papírem a na něj poklademe osolené plátky dýně a kuličky, bohatě zakapeme olivovým olejem a pečeme cca 40 minut ve vyhřáté troubě na 180°C. Po upečení můžeme ještě pokapat olivovým olejem (není nutné). Příloha: dušená rýže, opečená bageta, lze konzumovat i samotné.